Kuopion Luisteluseura ry

Valmentajat

Liana Ocheretna

Kuopion Luisteluseuran taitoluistelun päävalmentajana toimii Liana Ocheretna.

Liana on toiminut taitoluistelun päävalmentajana mm.

  • Ruotsissa Falunissa 1995-1997 ja Karlskronassa 1997-2000
  • Tanskassa Fredrikshavnissa 2000-2001 ja Kööpenhaminassa 2001-2003 valmentaen myös Ruotsin ja Tanskan edustusjoukkueisiin kuuluvia luistelijoita.

Liana Ocheretna on kolminkertainen Ukrainan taitoluistelumestari. Myöhemmin hän siirtyi Neuvostoliiton kansalliseen edustusjoukkueeseen ja sai valmentajikseen Neuvostoliiton kokeneita nimiä, mm. Galina Zmejevkajan ja Valentin Nikolajevin. Liana on valmistunut Moskovan urheiluyliopistosta erikoistuen taitoluisteluvalmennukseen.

Kuopion Luisteluseurassa Liana vastaa kilparyhmien valmennustoiminnasta ja sen kehittämisestä yhdessä seuran muun valmennustiimin kanssa.

Yuriy Vaypan

Yuriy toimii Kuopion Luisteluseuran toisena valmentajana yhdessä Liana Ocheretnan kanssa. Yuriu on kotoisin Ukrainasta. Hän on valmistunut Kievin yliopistosta erikoistuen liikunnan kulttuuriin.
Yuriy toimi päävalmentajana Odessassa ennen Kuopioon muuttamistaan.

Victoria Vaypan

Victoria toimii Kuopion luisteluseuran osa-aikaisena valmentajana. Victoria toimii oheis- ja koreografisena valmentajana. Hän on kotoisin Ukrainasta. Omalla urallaan Victorian oli rytmisen voimistelun MM-hopemitalisti. Ukrainassa hän toimi valmentaja-koreografina ennen muuttoaan Kuopioon.

Muu valmennustiimi:

Fysiikkavalmentajana Kuopion Luisteluseuralle toimii Kuopion Reippaan Matti Haatainen.

Tenavat taitoluistelukoulun ja Taitavat -ryhmän sekä D-kilparyhmän ohjauksesta vastaavat:

Moona Heikkinen, Evilla Kapanen ja Salla Happonen

Seuran yhteisessä luistelukoulussa pienempien luistelijoiden ohjauksesta huolehtivat:

Moona Heikkinen, Sofia Nippolainen, Venla Varpunen, Pihla Pöllänen, Erika Ruotsalainen, Janni Riekkinen ja Salla Mehto

Jaoston kaikki ohjaajat ja valmentajat ovat suorittaneet vähintään Suomen taitoluisteluliiton (STLL) Luistelun ohjauksen perusteet (LOP) ja Opettaminen ja Taidon oppiminen -koulutukset. Lisäksi vastuuohjaajilla minimivaatimuksena myös Luistelukouluohjaajan koulutus (LKOP).