Kuopion Luisteluseura ry

Pikaluistelu

Haluatko olla nopea?

Pikaluistelu on vauhdikas laji, jonka aloittamiskynnys on matala. Laji yhdistää hienosti teknisen lajiharjoittelun monipuoliseen fyysiseen harjoitteluun. Pikaluistelulla on Suomessa ja Kuopiossa pitkät perinteet ja se on myös tulevaisuuden laji, koska Kuopioon valmistui Suomen kolmas täysimittainen pikaluistelurata kaudelle 2018-2019. Lippumäen tekojääradan valmistuminen pidensi luistelukauden noin viiteen kuukauteen.

Kuopion Luisteluseuran pikaluistelujaoston lajikirjoon kuuluvat pika-, maraton-, retki- ja rullaluistelu sekä kaukalopikaluistelu kilpa- ja harrastetasolla. Kuka tahansa asiasta innostunut voi aloittaa harrastamisen, mutta toisaalta laji tarjoaa jatkuvan itsensä kehittämisen mahdollisuuden. Pikaluistimen terä on vain 1.1 mm leveä ja huippuluistelijoiden huippunopeudet ovat n. 60 km/h. Erityisen hyviä tukilajeja pikaluistelulle ovat kehonhallintaa lisäävät ja kestävyyttä kehittävät lajit kuten yleisurheilu, voimistelu ja pyöräily.

Pikaluistelussa kisaillaan ratamatkoilla, jotka ovat välillä 500 m – 10000 m. Lisäksi radalla luistellaan massalähtökisoja ja ratamaratoneja. Myös maratonluistelu on pikaluistelua ja siellä pisimmät matkat ovat peräti 100-200 km.

Lajin aloittamiskynnystä helpottamaan seura on hankkinut luistimia, joita uudet harrastajat voivat kokeilla.

 

Tervetuloa vauhdikkaan lajin pariin!

Lisää tietoa harjoitusajoista ja seuran jäsenyydestä löytyy sivulta valmennus ja harjoittelu.