Kuopion Luisteluseura ry

Pojat Jäällä -päivä 23.11.

Pojat jäällä -kiertue starttaa lokakuussa

Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa seurojensa luistelukoulujen tueksi pojille tarkoitetun Pojat jäällä -kiertueen, joka vierailee syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana 15 seurassa. Tarkoituksena on tuoda taitoluistelua tutuksi pojille ja saada heitä lisää lajin pariin.

Seuran luistelukoulutunnilla 23.11. klo 17:30, Lippumäen Tuplajäillä, vierailee  Ossi Kanervo. Pitkän uran sekä yksinluistelijana että jäätanssijana tehnyt Ossi Kanervo valmentaa jäätanssijoita Helsingin Luistelijoissa.

Päivään osallistujien on mahdollista kokeilla maksutta mustia taitoluistimia.

Luistelu on jokaisen suomalaisen perustaito, joka kehittää muun muassa koordinaatiota, voimaa ja tasapainoa. Luistelukoulussa aloitellaan alkeista: opetellaan liukumaan, kaatumaan ja jarruttamaan.

Taitoluistelun harrastajat oppivat usein musikaalisiksi, ilmaisukykyisiksi ja hyviksi keskittyjiksi. Monista lajissa opituista taidoista on hyötyä paitsi urheiluharrastuksessa, myös opinnoissa ja myöhemmin työelämässä.

Lajissa on vielä toistaiseksi enemmän mukana tyttöjä kuin poikia, mutta se sopii kuitenkin mainiosti harrastukseksi molemmille. Luistelemisesta innostuneet pojat nauttivat usein terän varassa temppuilemisesta ja itsensä haastamisesta. Taitojen karttuessa pojat pitävät usein myös hyppyjen tekemisestä kovasta vauhdista. Yksi monipuolisen lajin hienouksista on lisäksi mahdollisuus ilmaista itseään musiikin tahdissa.